WWW.ELEKTRISCHE-FIETSEN.SURFSTAD.NL
Home - ELEKTRISCHE FIETS - FIETSBATTERIJ / ACCU

 Elektrische Fietsen - Accu / Fietsbatterij

Elektrische fietsbatterij

Een batterij, ook accu genoemd, wordt gekenmerkt door haar spanning (U), uitgedrukt in Volt (V) en haar capaciteit (C), uitgedrukt in ampere-uur (AH).

C beschrijft de capaciteit die een batterij kan geven gedurende een bepaald tijd. Amperes x uur = Ah.

Hoe meer spanning de fietsaccu van de elektrische fiets heeft, hoe meer vermogen u kunt opbouwen. Hoe meer Ah, hoe meer afstand men kan afleggen, hoe verder de actieradius van de elektrische fiets.

Types fiets accu

De lood ( Pb) fietsbatterij zal men niet terugvinden in de betere elektrische fiets. Deze fiets accu is loodzwaar en heeft een beperkt aantal ladingen, 100 tot 200. Ze zijn zeer gevoelig aan temperatuur en presteren slecht bij koude.

De Nickel-Cadmium (NiCd) fiets accu is lichter en heeft minder volume. Deze fietsbatterij moet men telkens volledig ontladen, want heel onhandig is.

De Nickel-Metaal Hybride (Ni Mh) fietsbatterij kom je nog regelmatig tegen op nieuwe elektrische fietsen. Men kan ze qua prijs, gewicht en volume vergelijken met de niCd fietsaccu. Deze fietsbatterijen ontladen dagelijks 2 tot 4 % bij niet gebruik en tot 25% bij extreme koude.

De Lithium-ion (Li-Ion) fiets accu is het meest aangenaam in gebruik. Ze is licht, compact en bijna ongevoelig voor ontlading en koude. Ze zijn wel duurder dan de andere fietsbatterijen. Deze fietsaccu's zijn uitgerust met het BMS (battery managment systeem), een computersturing die bij lading en ontlading de cellen voortdurend controleert. Dit slijtage van deze fietsbatterij is hierdoor gering.

De KLithium-polymer ( Li-Po) fietsbatterij lijkt op de Li-ion fietsaccus en is ongeveer 10% minder in volume. Deze fiets accu's zijn minder aangewezen voor sterke ontladingen, die nodig zijn bij grote hellingen of felle tegenwind, waaronder ze minder bruikbaar zijn voor elektrische fietsen.

Keuze fiets accu

De NiMh en de Li-ion zijn de meest aangewezen fietsaccu's voor de elektrische fiets.

De kwaliteit van de grondstoffen bepaalt de prijsverschillen van de fietsbatterijen.

Hoe meer capaciteit uw fiets accu heeft, hoe meer km u kan rijden met uw elektrische fiets.

Het is verstandig om de fietsbatterij even te laten afkoelen na het fietsen. Daarna kunt u uw fietsaccu opladen, het beste in een keer volledig.

Als de acculader aangeeft dat hij vol is, is deze in werkelijkheid maar 90% gevuld, dus nog even verder opladen.

Verder dient u de fietsbatterij bij voorkeur op kamertemperatuur te bewaren.

tweedehands laptop - einmaleins üben - hoofdrekenen oefenen - trampoline test - vouwfiets kopen - motorhome kopen - oatmeal diet
 webdesign