WWW.ELEKTRISCHE-FIETSEN.SURFSTAD.NL
Home - VERZEKERING ELEKTRISCHE FIETS

 Verzekeren elektrische fiets

Elektrische fiets verzekering

Sedert kort kan u uw elektrische fiets verzekeren. U kan dit onmiddellijk bij de aanschaf van uw e-bike.

Een verzekering voor elektrische fietsen kent twee vormen. Bij een vergoeding in natura kunt u na diefstal bij uw fietsenmaker een vergelijkbare nieuwe elektrische fiets bestellen. Bij de tweede vorm ontvangt u geld en bent u niet verplicht een nieuwe e-bike aan te schaffen.

Bij sommige fietsverzekeringen kunt u accessoires meeverzekeren. Bij alle fietsverzekeringen zijn slijtage, krassen, schade aan bel en verlichting uitgesloten.

Is de fiets gestolen of total loss, dan is dat het einde van de verzekering. Voor een nieuwe fiets dient u opnieuw een verzekering aan te gaan.

De premie voor de e-bikeverzekering diet u vooraf te betalen

Een elektrische fiets is duurder dan een gewone fiets, maar een fietsverzekering kost evenveel.

E bike fietsverzekering

Bij een elektrische fiets verzekering eist men een goedgekeurd veiligheidsslot op de fiets. Bij diefstal moet de eigenaar twee originele sleutels inleveren, anders keert de verzekering niet uit.

Een diefstal of WA verzekering is aan te raden, zodat je gedekt bent tegen diefstal of schade.

Bij een Pedelec, elektrische fiets met trapondersteuning, is een feitsverzekering niet verplicht, maar gezien er jaarlijks 800.000 fietsen worden gestolen, is het wel aan te raden. Een elektrische snorfiets heeft wel een fietsverzekering nodig.

Noteer altijd het framenummer of chipnummer van je elektrische fiets en doe altijd aangifte bij diefstal. Ook als je geen verzekering hebt. Uw verzekeringskantoor kan u de nodige informatie geven.

U kan uw elektrische fiets verzekeren tegen diefstal, schade door vallen en er zijn speciale hulp onderweg verzekeringen.

tweedehands laptop - bieber biopic - kindermountainbike - trampoline test - vouwfiets kopen - motorhome kopen - oatmeal diet
verzekering elektrische fiets